Berättelser i abstrakt fotodokumentation

 
 
Mera rostiga och repiga ytor som är vackert abstrakta. Dessa tog jag på en fototur i Nybro och Kalmar för ca 8 år sedan. Det skulle vara kul at återvända och se om dessa containrar står kvar och om ytorna förändrats efter tidens spår. Detta är ett urval av bilder jag har som är mina favoriter. Några av dem ska jag lämna in för forstoring till stora format. Själv så njuter jag av de abstrakta uttrycken av repor och avskavna lagren i färgen,  som om tiden och olika händelser skapar berättelser i bilden.
 
 
 

Keramik: Låg Saltbränning

Här kommer lite fotografier som jag dokumenterade under ett besök hos en keramiker då vår grupp gjorde lågsaltsbränning. Det var under tiden då jag gick utbildning i Karlskoga Konsthantverkslinjen II fördjupning i textilkonstruktion och keramik. Nu är detta ett par år sedan men det är kul att minnas tillbaka på allt man hunnit med att göra.
 
Kommer i håg att det var så spännande att öppna upp ugnen som vi hade packat med keramik och små paket med salt i foliepaket för att få effekterna som blir i saltbränning.
 
Det jag vart mest nöjd med är mina tre löv fat och mina drejade skålar, även om två av dem med lock hade smält i hopp av värmen.
 

 
Bilden ovan visar en av de fyra stycken stora tallriksunderlägg jag gjorde till en middagsdukning i rödbrännande lera. Även de stora blåa lövfatet exprimenterade jag med att ha engob (infärgad lera) i blå innan saltbräningsglasyren penslades på, tycker effekterna blir så häftiga.
 
Denna bränning gjorde vi med gasol men man kan även göra vedeldad och då blir effekterna annorlunda. Men man vet aldrig slutresultatet försen man öppnar ugnen många många timmar senare.
 
Vi gjorde även en reducerande vedugnsbränning i en annan ugn. Där man eldar i många timmar nästan över ett dygn, sedan stryper man till lufttillförseln så reduceras keramiken till olika effekter beroende på vilka leror man använt. Men här visar jag bilder från saltbränningen men jag har även från rakubränningar som jag ska leta på.
 
 
 
 
 

Rostiga äventyr


Har varit ute och fotat lite, här är några råbilder på rostiga äventyr. Dessa bilder fungerar som inspiration till målningar, grafiktryck och råbilder till att arbeta vidare med. Jag vet inte vad det är, men jag har alltid haft en svag punkt för rostiga dörrar och containrar. Hoppas ni blir inspirerade till att stanna upp och uppskatta mönster och färgkombinationer på rostig tunna nästa gång ni är ute på promenad.
 



 
 
 
 

Nya visitkort

                                    
 Framsidan av mina nya fräscha visitkort.
Letar fortfarande efter Atelje centralt i stan.
Tills dess får jag vara kreaktiv hemma.
Nästa bild är baksidan, är väldigt nöjd med resultatet
 

RSS 2.0